Monday, October 31, 2011

Sebulan Telah Berlalu

Huua... sudah lama tidak mengupdate blog ku ini..

sampaikan ada orang tanye ada update tak sebab nak baca.. .ecehhh macam la aku ni blog tegar kann..
padahal ikut suka aku je nak post bila. sesuai la kan dengan tajuk blog ku ini, bila masa terluang.. ni la yg mampu aku buat sket2.. kalo ada masa dan kelapangan..

so apa yg dah sebulan berlalu tu? dah sebulan dah mr hubby ku outstation... ke mana? nunn ujung dunia.. bahagian selatan bumi.. tapi tak le selatan betul...ape ada kat sane... hehehe.. kat aussie katenyee.. haa so aku pun mcm biasalah idup menumpanglah kat umah mak.. nak duduk berdua je dengan auni still tak confidence.. uishh.. lagipon auni pon tak penah lagi dianta ke mana2 pengasuh / taska setakat ni.. tengokla insyaallah kalo dah tiba masa yg sesuai akan proceed. hehee...


So di sini saya ingin meluahkan rasa hati dengan mengatakan WE MISS U MR MAGSOB. kalo nak dihitung tinggal lebih kurang 12 hari lagi hubby akan kembali ke Mesia. ecehhhh ke pangkuan kami la maksudnya. Auni pon tak lama lagi boleh la bejalan tuh.. dah start menapak sket2 walaupun terhuyung hayang. haha... agaknya nak tunggu ayahnya balik baru nak jalan bebetul. hopefullyyy... hehehe..

k till then, a lot of kisses and hugs from us, abang... muacchss.. we love u so much.. muaccchhsss ;).

Sunday, October 16, 2011

Darwin NT katenyee

Job Aussie lagi..

tapi kali nih belah utara ausie..seskali nk post dekat blog bini aku nih..gambar2 takda susunannye..main hentam jer susunan dia...nasib lah tunggang langang sket.haha



kat atas ade meriam..tapi tu kedai pancing..kedai dah macam store..barang banyak sangat.



sementara tunggu taxi..grafiti bersepah



ade nampak tak plaza darwin tuh..



berger begedil nandos..cari2 dalam tenet nandos halal katenye..tp makan vege burger jelaaa.



tengah kekenyangan melantak burger nandos



lepas shopping alang2..tp[ beg orang punye tuh..aku punye..kecik jer.tunggu balik nanti baru nk borong(banyak duittt!!!!!!)


gambar2 sket2 jer ade pasal aku pon tak tahu nk snap ape bende lagi kat darwin nih..nak snap gambor2 minah2 salleh..kang tak senonoh plak.hahaha


Wednesday, October 5, 2011

The 5th of Oct

Hari ini special utk aku n hubby sebab 1st time dapat cahayamata yang kitorg namakan Auni Sorfina. Auni - tenang / lemah lembut and sorfina - bersih / suci.. lebih kurang macam tu lah agaknya, tak dapat nak pastikan sgt pon betul ke tak. tu pon cari-cari kat tenet, gabung tambah tolak dapatlah namanya begitu.. 

Alhamdulillah masa lahir nampak tenang dan bersih aje mulus wajahnya.. dan sekarang dah setahun pun berlalu. Rasanya time ni parents agak excited dgn perkembangan their 1st child. dan aku termasuk dalam golongan itu. cuma yang agak tak berapa nak best, ayahnya takde di sisi masa ni.. so secara auto aku tak berapa nak happy excited nak sambut befday buah hati.. tapi acara tetap berlangsung walaupun melalui video conference. cuma yang ada mama, ayah atuk n nenek.  

hari ni pergi checkup setahun kat klinik putrajaya.. pastu petang tu jugek p beli cake n hadiah utk auni. walaupun ayah takdek nak jugak buat sumthing utk auni.. and plan ni baru je dapat the day before. sbb ayahnya still kat darat Aussie, so leh la berinternet.. so i chose video chat.. so that ayahnye pon dapat sambut sekali virtually.. jarang org  buat tuh.. hahaha... 


Cake yang tak muak. Kecik sudehhh.. hehehe

Woww ape nieee.. bukak dgn pisau plastik ni bleh?



the Melting Cake

Ayah dari kejauhan.. tetap join the ceremony


Rasa sikit nk lagi dan lagi..

flying kisses.. mmuaacchss

Mama ayah asik kat skrin je nape eh?
haaa... ni la nasib kami yg kadang-kadang berjauhan.. tahun ni nampaknya macam selalu.. tak macam dulu, jarang2.. sian ke mama auni.. baru nak manja, ayah ilang.. ada balik kejap takde.. tp syukur setakat ni dia ok lagi. maybe tak reti lagi kot. haraplah kalo dah reti nanti bleh paham dgn keje ayah ye auni.. 

so akhir kata, mama harap auni jadilah anak yang solehah nanti, sehat selalu.. dengar kata ayah dan mama.. hormat orang lain. yer.. ayah dan mama saaaayaaanng auni.. muacchss... SELAMAT HARI LAHIR YANG PERTAMA buah hatiku...

Tuesday, October 4, 2011

Ole2 Yang Pertama


Ole2 yang pertama dibeli sebelum nanti kalo dah balik nanti kut2 dibagi flight terus ke KL..baik beli dulu satu..nah ini dia..part mama ngan hadiah auni sempena hari jadi dia tuh nanti akan diusahakan balik,.hehehe

Sunday, October 2, 2011

Auni dan Air

Bagaikan aur dengan tebing, begitulah anakku auni dengan air.. tidak dapat dipisahkan. Menjadi sangat teruja bila jumpa air.. agaknya ada kaitan dengan kerja ayahnya yang selalu berada ditengah lautan kot. hehehe..

so jumaat dan sabtu lepas p la tempat dekat-dekat je carik tempat main air yang selamat utk baby mcm auni ni. (baby lg sbb dia belum setahun lg, lg 3 hari heheeh. hubby ajak p Tiara Beach Resort sbb dalam tu ada sekali dengan waterpark. Kitorang booking and terus bayar online kat website dia, Tiara Beach Resort, PD. Kebanyakan bilik dah inclusive dgn ticket waterpark tu. tapi masa booking tu tak baca betul2, p add on lagi 2 ticket. adehhh rugi dah kat situ. satu malam je duk situ, kalo lama2 boring sbb tak banyak tempat menarik pon kat PD ni selain pantai dia.. nak mandi kat pantai? uhhh tak berani mak jemah.. main2 kat gigi air boleh lah. hehheehe... so let the picca do the story..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...