Wednesday, July 27, 2011

Cuti-cuti Hari Rabu

Huargghh... ni adalah cite yang backdated jugak.. tak sempat nak menyinggah blog sendiri pon.. apatah lg nak tengok blog orang lain. hhuhuhuhu... actually nak cite hari cuti yg ku lalui selepas 4 hari terus menerus dari Timur ke Selatan ke Barat. nasib tak ke utara. patah pinggang mak nakk... actually pada hari ni hubby bwk p KL.. adala shopping sket2.. then alang2 kat sane, terus hubby kate, "eh adiah befday abg tak bagi lg eh?". aku pon wat2 muka tekejut... sambil angguk laju. haha... senyum cover2.. dalam hati berbunga2.. hihihh... "ayg nak ape?"... "err.." aku tak tau nak jawab.. sbb tak plan pape pon nak mintak request pape.. then aku pon suh dia yg decide jer.. sbb aritu aku bg dia sunglass... so dia pon folo je kot..

Walaopon ni adiah postponed, tak apela..tak kisah sgt pon. as long dia ingat pon dah cukup memadai.. nak maintain  momentum tuh yg payah tuh.. walaopon befday dah nak basi , tapi still mesti dapat hadiah.. hehehehe.. alhamdulillah and terima kasih bebanyak pada en magsob kerana sudi memberikan sunglasss pada ku yg tak penah ada nie.. dulu ada tp cap ayam laa.. and auni jadi model pakai sunglass tersebut.. marahh betul dia org pakaikan apa2 bende kat area kepala dia.. lagi2 kat mata...

ni tgh menjerit nak buang spek ku ini

Terima kasih bebanyak sekali lagi pada hubbyku yang tersayang... kalau ada nak bagi adiah lagi, stadium ayg tadahkan. kih kih kih ;P

Sedikit Mutiara Kata


Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan..dua tangan untuk memegang...
Dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat...
Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita?....
..
..
..
Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya....
harapnya hatiku yang lagi sekeping itu berada di dalam hati en Magsob.. muaccchhh

Tuesday, July 26, 2011

Dari Gambang ke Melaka..

** ini adalah backdated post.
Fuuhhh... baru ada kesempatan nak sambung entry yang ini pulak.. errr padahal ajee je masa tapi nak kene betul2 terluang baru la ade mood nak bercerita.. sbb aku bukanlah blogger tegar. hehe..


So, kalu ikut post yg sebelum, cerita pasal p Gambang family day tu.. then naik atas lagi ke Terengganu.. tak tido pon kat umah mak mertua sbb Isnin aku dah kene ada kat Melaka.. kene ngajar orang.. kursus.. huhuh.. tapi kene balik Putrajaya dulu amek baju2 utk ke Melaka.. betolak dari Ganu pun dah lewat.. kul 8 pm gitu.. sampai putrajaya kul 5 am. kul 9 am dah kene ada kat Melaka.. adehhh... kepala memang pusing2 la.. nasib baik ade lg sorang penceramah tlg cover kan aku pagi tuh.. mintak jasa baik dia.. time kasih la pada Kak jerry... kak jerry memang sporting.. hehe.. so dapat la aku sambung tido sket bg cas sbb nak kene mengajar kan. kul 10 baru gerak ke Melaka iaitu di Tanjung Kling di Institut Koreksional Melaka bawah Jabatan Penjara Malaysia.. haaa ajar Pegawai2 penjara ni.. bkn salu jumpa. heheh


Smapi je nak dekat kul 12 pm. masa tu perut lapa.. ape lg singgah la kat kedai makan.. dalam pale otak aku nak try asam pedas je laa.. kan Melaka terkenal dgn Asam Pedas.. and memang best la sbb kedai aku p tu TERBAIK asam pedas dia.. pekat.. cukup la rasanya.. tp tak igt lak nama restoran tuh.. tp dekat je dgn simpang nak masuk ke Institut tuh.. ada signboard Makan Hang Tuah.. kedai tuh sebelah kiri jalan kalau dari bandar Melaka...
Lunch time. Lauk licin tapi bubur auni tak abis. Sibuk nak tengok orang.

Gambar background kat atas tuh bukan kat restoran tuh, tu adalah view dar Institut Koreksional.. betul2 tepi laut. so lepak petang2 mmg berangin la.. tp tak lepak pun tepi pantai yg ditambak ini.. tak leh banding dengan pantai di pantai Timur.. heheehh... 


Aku kene mengajar selama 2 hari. so malam tu tido kat institut tu jer.. disebabkan takde program malam tuh, kami pun decide pegi Melaka River Cruise. banyak kali dah p Melaka tapi ni la kali pertama aku naik cruise tuh. ish3.. pegi malam baru cantek... auni yg masa tu dah mengantuk pun leh segar bile naik boat. gaya macam nak terjun masuk air pon ada jugak.. tp ayah nye la byk pegang and layan.. mama nak berehat2 yeee.. letih mengajar. eceehhh.. heheehe


Then esoknya petang balik terus g Makan-makan kat Medan ikan bakar kat Muara Sungai Duyung.. order Ikan Merah bakar, sotong grg tepung dengan ape ek.. makan dengan nasi lemak ...eeh leh lupa lauk lain.. takpela .. sbb dah lama kot. kalo terus post sure igt. hehe... lauk nye lupe nak snap..sbb tgh lapa... smpai je terus ngap.. rasa dia? boleh la tahan...( tapi setakat ni aku paling suka ikan bakar berempah kat Restoran Tasik Andaman, Dengkil. Terbaekk tuhhhh)...then singgah jap umah ipar kt Ayer Keruh.. antar baju anak buah tetinggal masa kat kampung.. 


Malam kul 11 gitu baru la sampai putrajaya.. huuu lettiihhhh... straight bejalan + duduk dalam kereta dari hari Jumaat sampai la Selasa. nasib auni ok. alhamdulillah dia sehat walafiat.. sbb p outstation pon angkut skali hubby and auni.. orang tak keje ape lg ajak le skali kan. hehehe... lepas ni agak2 out station kt ne lak? ahaha konon.. Kalau ada hubby okk.. leh la cuti-cuti sambil bekerja.. :)

Sunday, July 24, 2011

Family Day Opisku

Tahun ni 2011.. opisku buat Hari Keluarga kat negeri Pahang pulak.. kat Gambang.. kat ne lagi? Bukit Gambar Resort City la... situ je yg menarik kalo sebut Gambang.. nasib baik la ngam2 je lepas hubby balik Jumaat, Sabtu dah gerak g Gambang.. alhamdulillah dapat gak join.. kalo tak, aku tak jadi nak p.. same jugak la dgn mmber aku Ewin yg lakinya tgh offshore plak time tuh.. tapi sporting she went there too! Sebilik dengan Zarith.. jadi minah bujang.. opss... yang bagusnya siap bawak photo with her hubby (framed ok). katanya biar dia rasa "dia ada". wahhh gittuuu.... romantikk ko ewin.. hehehe

So pagi Sabtu, 23 Julai tuh gerak dlm 10.30 am lambat sket sbb tunggu cik mek molek zarith dari tempat berkumpul iaitu di rumah aku.. pegi 2 kete.. konvoi.. sbb Ewin 1st time lalu LPT.. dia tak biasa dgn jalan tuh.. tp bile dikenang2 balik, bleh tahan laju jugek dia bawak.. kalo ikut bahaya jugek sbb takde experience lalu situ kan.. kona sini kona sana.. lap tuh kene bajet2 minyak dia.. brake kene control bebetul..

Sepanjang perjalanan ke Gambang
syukur sume berjalan baik sampai la ngam2 kul 3 pm kat lobi BGRC.. info pasal resort ni bleh tgk kat sini. Orang ramai betul.. menurut makluman urusetia, ada 26 club lagi yg ada weekend tuh.. pehhh boleh bayangla kan.. macam2 kaler baju ada... tp kami je pakai baju gambang.. (baju sponser wooo)
Tentatif petang lepas Check in, sukaneka..  start kul 430.. tapi masa tu cuaca agak gelap, berangin.. tengok macam nak ujan jew.. huuu...

Studio suite - spacious giler

aku and da geng (gelaran yg diberi oleh urusetia sbb amek family suite join dgn ewin zarith at the 1st place).. pon menapak la ke padang.. semangattt.... tp sampai2 je tak ramai lg.. so lepak2 la bawah kemah.. nasib baik auni behaved.. dia suka bersosial ni.. tak kesah la sape2 amek dia pon... so mamanye memang rilek la kalo time orang ramai ni.. sbb auni akan di dukung bergilir2 semantara aku bersuka ria dgn geng2! haha.. 

so aku tak melepaskan peluang sukaneka ni.. aku join 2 game, boling ape ntah (tak igt lak namanye) dengan game "Semakin jauh semakin sayang".. haa yg ni game berpasangan. best tapi aku tak menang pon.. takpela yg penting happyy... and enjoyyyy... tp sukaneka ni sekejap je jalan sebab tak lama tuh ujan turun dengan lebatnyeee siap anginn...


Malam plak sambung xtvt dinner.. yang ni memang sentiasa dinanti2 kan.. yelah makan besar.. macam2 nak makan.. perut je tak muat.. kalo leh tapau kan besst. hehehe... temanye adalah "Bunga-bunga". aku pakai je mane yg ada. takde beli2 sewa bagai pon.. sbb dah bleh agak dinner kalo kalangan orang-orang IT ni biasanye wasatiah je... susah nak ikut tema nie.. huhuuh suka2 kutuk jgn maraaa sbb rasanye memang kebenaran. aku n da geng boleh la dikatakan ikut tema sket2 (perasan okey!)... majlis start kul 830..tp kami sampai dlm 845.. sume orang dah ada.. adehhh maluuu nak masuk sbb lmbt.. tp wt muka keras je.. then acara pon bermula.. lepas ucapan2 bleh p makan.. buffet... menerkam la ape lg.. makanan boleh tahan la.. byk lebih plak tuh.. tak tau la ape jadi dgn lebih2 an lauk tuh.. kek pon ada tapi telupa nak amek. huk3.. 

lucky draw pon ada.. setiap staff kompem dapat.. cuma adiah nye la lain2 .. nasib,, grand prize TV plasma 32". dinar emas.. tp bukan aku jugak yg bernasib baik. orang lain.. aku dapat hamper je. takpela bersyukur dgn ape yg ada..geng aku yg lain laa dpt best! jeles i tauuuu


masa tgh dinner ni hubby dapat berita dukacite... pak sedaranya telah kembali ke rahmatullah sbb sakit barah hati.. innalillah... so kitorg balik kampung keesokan pagi lepas subuh menziarahi arwah.. tak join yang lain2 mandi kat water park.. wrist band tu pon kire burn.. nak bagi org pon sume orang dah ade tiket. but it's ok sbb ni kali kedua kami p Gambang Water Park.. gambar tak banyak amek sebab sibuk beborak.. yela kan dah nama family day.. it's time for me, family and friends to get together getheerrr.. haaa... gitu kn.. ni pon byk gambar dicilok dari fb Mazuien... lupa nak mintak izin.. harap beliau benarkan. he heee... ok jumpe lg di lain post.. daaa!!!

Sunday, July 10, 2011

Video Auni Tengok Kartun

video
Videonye pjg.. 2 min tak henti2 gelak. tp besar sgt file.. so ni vid yg telah di cut off to 19 sec only.. Enjoyyy

Saturday, July 9, 2011

It's my day..

Salam...

Hari sabtu... 9 Julai berlakunya peristiwa Bersih 2.0 yang mengecohkan semalaya.. Macam-macam spekulasi, pandangan, kritikan, propaganda, mainan politik.. dan sebagainya ada dalam peristiwa pada hari ini.. Tapi takde kaitan pon dengan tajuk postingku kali ni. Takmo ah sentuh hal ni.. dah ramai pon report kat media, mulut ke mulut, blog-blog dan macam-macam saluran lah..

So sebenarnya hari ini adalah Hari Jadi aku yang ke-28.. wahhh tanpa segan silu menyatakan anjakan usia sendiri.. dah nak dekat 30 dah rupenyer. dah suku abad lebih dah rupenyaa... sambutan pon tak de dah macam dulu.. asal befday je ada kek, makan-makan dan yg paling best, hadiah laaa... !! uwaa tapi sume tu tak berlaku pada hari jadii kuu... so tepaksa la mengambil inisiatif lain utk menyambut nyaa.. terapi diri supaya rasa happy, and blessed.. hummm alhamdulillah bersyukur pada Allah maha pemurah masih memberikan aku merasai nikmat kehidupan.. Walopon suami tiada di sisi ketika befday aku.. aku redha.. dan oleh kerana ini, aku telah berfoya foya bersoping moping utk menghilangkan rasa "missing" tersebut. wahhh gittuuuu...

So tanpa membuang masa , aku decide utk ke Aeon Cheras Selatan utk beli kasut en Magsob di Crocs store.. and belikan kasut adikku yang menjadi baby sitter kepada anakku Auni.. as a reward to her.. elaun belum lagi, tu baru bonuss.. eheheeh... tapi size plak takde... tapi aku plak yang beli utk diri sendiri. hahah.. yela kan, rugi woo.. 30% off kalo beli 1 week +- dari befday date. haa.. so ape lg, angkat la satu.. takpela terapi.. huk3.. pastu went off to Klang.. umah mak.. duk kejap, kuar balik g Jusco Bukit Tinggi Klang.. situ pon ade Crocs.. bawak mak sekali.. then akhirrnyaaaa... jumpa kasut idaman hubby ku..  (pelik tak befdaygirl belikan utk org lain). tak apeee yg penting ku hepppii.. hehe.. so hasil tangkapan adalah seperti di bawah :

From left : Hover Lace Up (for hubby) , Adrina Flat (mine), Lady (for sista)
J.Co -My Mum's Fav
Utk mak pon ada, tp lupa nak amek gambo.. takpe la bkn Crocs.. dia tak bekenan.. Hawkeye comfort shoe yg mak pilih. Okla tuh.. kira jadi kasut raya la mak ek.. nak beli baju dah banyak..

Aihh tu jela kisah yg berlaku pada hari jadi ku yg ke-28.. of coz la dapat wish dari Hubby tersayang kan.. aku dah mintak hadiah.. tp tak tau lagi nak ape. boleh gitu? hahahah... dia ade suggest nak bg Sunglass tapi aku ni kan rabunnnn... tu yg payah sket tuh... takpe la bleh adjust lagi.. hee... opss... panjang dah nihh... Thanks pada kawan-kawan yang wish kat FB.. dulu terima sms berduyun2.. skang ni org guna FB je.. tu pon sbb ada reminder.. kalo tak orang tak ingat / tak tahu pon birth day kita.. kan? Okey again, Happy Befday to me.. (sadis plak rasa wish diri sendirik.. huuu).. ok daaaaa

Selamat Hari Jadi..

Selamat hari jadi yang ke 29 isteriku...
semoga panjang umur..murah rezeki..bahgia sokmo..
sehat sokmo..DLL..

ape itu DLL..

DLL dan lain lain lagi..hehe

Thursday, July 7, 2011

Aku disyaki menghidapi Vertigo??

Assalamualaikum..

lama jugak tak update blog ni.. biasa kalo update pon pasal anak kesayangan, Auni Sorfina. tapi entry kali ini aku nak cite pasal diri aku pulak.. sebab ape? Sebab baru-baru ni aku ada ke klinik untuk mendapatkan konsultansi dari Doktor yg biasa aku lawat iaitu Dr Maria kat Poliklinik An-nur.. Setelah aku cite simptom- simptom masalah yang aku tengah alami.. Daripada diagnos beliau, dia syak aku kene "Vertigo" . Haa?Sakit ape tu doc? aku terpinga-pinga.. dia cakap penyakit ni ada kaitan dengan sistem keseimbangan dalam telinga kita. sistem aku ni kira dah terganggu. dah tak imbalance.. tuh yg every time aku tukar posisi aku pening pusing-pusing sampai terpaksa tutup mata..

owhhhh... owhh.. aku ada penyakit.. tekejut + blur.. tak tau nak cakap ape sebab 1st time aku dgr pasal penyakit ni. aku sempat tanya boleh baik tak? dia kate ada ubat utk penyakit ni.. tapi kalo dah mkn pon tak baik, kene jmpe Pakar ENT. Errkk... sampai macam tu sekali? takott nyee.. harap la tak serius.. so ni aku senaraikan kronologi vertigo yg aku alami bermula dari ahad lepas iaitu 3 Julai..

Ahad
- bangun 5 pg pening pusing-pusing kepala.. (buat susu auni)
- tido balik.. tengah tido pon pening lagi..
- bangun tido pening lagi..
- everytime tukar posisi dari duduk ke baring, baring ke mengiring.. pening.
- malam p klinik, doc cek blood pressure ok, so dia assume kata aku penat. padahal tak. sigh**. doc kata kalo 3 hari tak ilang datang balik.
- malam tido.. terbangun tengah malam tukar posisi pon pening

Isnin
- p keje. Pening kalu letak kepala kat meja
- petang balik keje pening bila nak baring
- malam pening lagi tapi sikit-sikit

Selasa
- pening dah kurang tapi ada lagi Sket2..
- kepada bahagian dahi rasa berat.
- p klinik An-nur. doc diagnos.. haa vertigo katanya.

vertigo - ada kaitan rapat dengan telinga
Uwaaa... nauzubillah...setelah baca info, jadi nampak nya penyakit ni boleh jadi serius.. hearing loss, susah nak bertutur.. huk huk.. rasa macam nak p jumpe pakar terus jerk.. doc consult utk consume medicine dulu.. kalo takde changes, baru p refer specialist. hmm.. buat masa ni aku tawakal je pada Allah.. yang penting usaha.. terus berdoa.. minta yg terbaik darinya.. ramai lagi orang yg diuji lebih besar dari ini.. Allahuakbar..

Sunday, July 3, 2011

Suka suka

Boring-boring saja edit-edit gamba petang ahad ni.. utk tatapan en magsob dah lain-lain juga :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...