Friday, April 27, 2012

Kisah April Part 1

Salam to all bloggers and readers..

Dah lama rasanye tak update blog nan kian menyepi ni.. last time update pasal abah yang terlantar sakit akibat accident bulan februari lepas.. alhamdulillah dah makin baik.. besi yang dipasang dekat area pelvic dah pun dibuka 18 April baru ni.. lepas je buka happy gilee abah.. katanya macam terlepas satu beban.. haa.. kami adik beradik pon turut bersyukur walopon tu bukanlah penghujungnya, sbb lepas ni still kene follow up dengan spital and kene buat fisio dari semasa ke semasa..

Orthofix yang dah dicabut

Tapi, 3 hari lepas dalam kul 4 pagi abah tetiba diserang mild stroke.. tak tahu nak describe sebab aku takde masa tu.. sbb abah duk umah akak.. so mak, akak dgn abg ipar yg bawak abah p spital.. derang cite abah meracau2 dan cuba bercakap tapi tak faham sepatah pon.. alkisah mungkin ada kaitan sbb 3 hari lepas buka besi tu abah ada terjatuh masa cuba praktis bejalan pakai tongkat.. mmm.. bnde nak jadikan, dah berhati2 berjaga2 pon depan mata tetap leh terjadi... sume tu takdir dari Allah.. kite kene lah redha.. kami redha dan alhamdulillah  setakat ni abah ok.. doc pon kate tu tanda2 awal stroke.. so lepas ni kene extra berhati2.. huhuh..

Dalam tak sedar dah nak masuk bulan mei dah minggu depan.. huhuu... cepatnya masa berlalu.. dan baby dalam perut pon dah mencecah 25 minggu.. 15 weeks to go Insyaallah.. iaitu bulan Ramadan.. puhh... puasa tahun lepas pon tak abis ganti lagi ni.. ayooo bila nak start ni.. aiseh... kene jugak start paling lmbt bulan Mei ni.. korang2 pon mana yg belum ganti tu cepat le ganti yer.. sekadar mengingat sesama insan.. hehe.. :)

dan pada bulan ni juga dapat gaji baruu termasuk tunggakan.. alhamdulillah rezeki.. syukur..sume kakitangan kerajaan bersyukur dengan rezeki bulan april ni.. rasanye ala2 mcm dpt bonus.. tp tak la bonus mcm private berbulan-bulan.. hehehe... yearly increment pon naik jugak.. huu... tetiba perasaan nak berenti keje tu macam berkurangan.. sbb hubby ada tanye, so jadi ke nak benti keje? errkk... terdiam kejap.. sbb kalo dengan jumlah increment mcm tu.. dlm 5 tahun dah selesa dah. errr... tgkla mcm mane nnti.. kalo laki gaji dah bleh cover balik gaji aku ni, kompem benti! hahaha...

so tulah cite dalam bulan April.. ada lagi kisah lain.. tengoklah sambung part 2.. kalo rajin la.. hehehe..
ok daaa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...