Friday, January 20, 2012

Ombak Rindu

Cerita ni rasanye most of us dah tengok kan.. termasuk lah aku.. tapi tajuk Ombak Rindu kat atas tu bukanlah merujuk kepada filemnye tapi lagu dia tu.. sensitip oo dengar ombak ni.. terus terbayang pantai berombak.. pastu bila cite pantai mestilah berkait dengan laut.. sebut laut tak lain teringat la insan tersayang yg tengah berada di tengah lautan nun.. huk3..

so every time aku dgr lagu ombak rindu ni mesti sadis.. lagi2 part rangkap yg tetengah sikit tu..

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku



huwaa... kalo dalam kete time tu jugak berjurai2 air mata kuar.. tapi tak lama.. kejap je. lagu abis bentila aku. hehehe.. mesti orang baca ada yang kesian dengan nasib aku ni kan? sbb kalo nak kira bebetul aku rasa mungkin dalam setahun, 6 bulan je hubby betul2 ada kat rumah. the rest outstation. korang bayangkan lah.. sbb tu walopon dah kawen nearly 3 years tp rase baru je lagi.. samala dengan sahabat2 ku yang senasib - hubby keje offshore.. beginilah nasib kitorg.. bila hubby takde, akulah mama akulah ayah.. sebab tu bila hubby balik aku lepaskan sume kat bahu dia (wahahaahha harap hubby ku baca ini statement dan memahaminya. ;P). tapi idakle sekejam tuh... saje je nak meluahkan rasa.. isteri mana yang tak happy bila suaminya balik setelah berjauhan sekian lama? ceweahhh... time sampai tu hati berbunga2.. macam masa becinta dulu2.. haa kih2..

eh ok la panjang pulak entry ni, ku fikirkan nak buat pendek aje.. oh ombak.. kau bawakanlah rinduku... uuu...

Thursday, January 5, 2012

Tahun 2012

Alhamdulillah...

Tahun beralih dari belakang terus ke hadapan.. tak pernah lewat.. sebab semuanya telah ditentukan oleh Allah.. tapi macam mane dengan perancangan kita selama ni? ada tak yang tertinggal? tak sempat dilaksanakan? itulah saya antara yang termasuk dalam golongan tersebut.. tapi ada juga perkara yang dirancang diperkenan oleh Nya.. kupanjatkan penuh rasa syukur padamu Ya Allah..

Seawal tahun ini hubby dah pon kene p outstation.. sekarang ni dia di lautan australia nun.. alhamdulillah jugak walaupun rasa sedih berat nak kene tinggal.. isteri mana yang suka ditinggalkan.. cuba bagitau.. hehe.. tapi kalo kite positif, pandang dari sudut lain.. byk hikmah nya.. selagi allah mengurniakan kita nikmat dan rezeki.. kite kene redha dan bersyukur.. jangan sampai kufur nikmat. dan gunakan nya sebaik2nya..

Oleh itu, kami telah berniat untuk mengerjakan umrah tahun ini.. semoga niat kami nanti dapat dilaksanakan.. tapi setakat ini takde pape persediaan ke arah itu.. yang ada baru niat. Niat yang paling utama dalam setiap apa perkara yg kita nak buat kan? kalo takde niat, takdela step seterusnya..

Pada tahun ini juga,  Alhamdulillah..  Insyaallah Auni dijangka dapat adik pada bulan 8 ni.. bulan puasa.. anak itu juga adalah rezeki.. dan amanah,, maka bertambah lah lagi tanggungjawab ku sebagai ibu yang perlu mendidik, membesarkan anak.. tapi masih ada sesuatu yg sentiasa membelenggu diri ini.. tentang menjaga anak.. hmm.. aku ada tanam niat pada satu hari nanti aku akan menjaga sendiri anak2.. bukannya dijaga oleh orang, pengasuh atau taska sepertimana aku dijaga sepenuhnya oleh mak dulu. hurmm.. boleh ke ini dijadikan azam tahun ini juga? uii.. banyak perkara yang perlu difikirkan.. harap dipermudahkannya.. amin..

owh da panjang dah coretan tahun baru ni.. ada lagi beberapa perancangan untuk tahun ini.. yang rasanye boleh sambung nanti-nanti.. kang bosan lak baca pepanjang ni.. hehe..

ok daa... selamat beramal :)

Selamat Tahun Baru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...