Wednesday, June 22, 2011

Kasut Baru

Hari ini pergi renew insurans kereta + road tax + lesen kereta.. haa amek jalan sekali senang... memang masuk je bulan Jun maka kopak la poket ku... huhuhu.. tp guna CC la kan.. so g la post office kat alamanda nun.. kejap je buat sebab tak ramai org.. tp kaki ini tidak dapat menahan dari masuk ke Parkson yg berada di hadapannya.. aduii.. igt ke nak window shopping jek.. tapi teramek jugekk kasut auni ni haa... cutee... and tak la mahal.. tu yg decide beli gak walauuuponnn ada 3,4 pasang tak terpakai lagi... takpe2 yg ni lain design (sedapkan hati kununnnn)

Cute kan kan.. tu beli baby hair klip sekali :)
Pastu petangnya g pasar tani sat, p cari brokoli nak buat bubur si auni.. tengah2 round ternampak la team Ketuk-ketuk Ramadan.. sheila rusly dengan tauke dari kumpulan Jambu Maharaja Lawak. memang vogue gituu... eeheh.. sempat snap sekeping jew..  dari tepi, tak berapa nampakkkk...

Gmbar Zoom x4. Amek dari jauh... segan. hehe
Eh sejak bila lak aku minat dengan artis metis nih? haaa tak minat yer... aritu je ntah ape mimpi aku p snap gambo derang nih.. hahaha... test power kamera enset kesayangan jew... bleh tahan power gak kan? gambo kasut kat atas pon taken with my N8. superbb!! sama standard dgn kamera digital kau.. KAU ADA? ehhh motippp? hahaha mengong lak.. ok la stop until here.. jmpe next post okeh :)

Tuesday, June 21, 2011

Bubur Daging Brokoli

Yeahh... harini menu baru plak untuk auni.. before ni buat ayam, udang, ikan bilis.. skang ni baru nak cuba daging plak.. so dapat la 6 bekas.. bleh la makan utk 2-3 hari.. tengok pada keseleraan dia.. kalo dia suka, bleh la bagi 3x. tapi takut dia boring.. so pagi n petang jew... tenghari bg makanan lain...
Microwavable - senang nak panaskan time makan! i loikee
Oleh kerana tahap kebuasan anakku sedang menaik.. dah pandai berpegang-pegang utk bertatih.. dia dapat hadiah satu kat pipi.. jatuh agaknye terlepas tangan masa meniti kt sofa.. tapi nangis kejap jew..

Lebam bawah mata kanan

Susah noo nak amek gambo ;P
Cikdenya g kejap je ke dapur nk buat susu, tiba2 dengar nangis kuat. tengok2 dah terbaring mengiring tepi sofa.. tengok kat dahi takde ape, rupenye kene pipi.. tapi bagus gak biar dia belajo. tapi igt ke serik la nak manjat, rupanye tidak.. nampaknya dia tak igt dia baru jatuh.. ahah...ayahnya jangan risau yer.. takde ape.. auni sehat jew. ^_^

Sunday, June 19, 2011

Balik Kampung

Jum balik umah atok ngan nenek.. Sonokk betul si kecik bile bawak bejalan kuar dari rumah... terus mulut nye bising-bising.. sampai la naik kete. excited sangat.. tapi pagi tuh breakfast dulu kat Perantau Hill Restaurant.. kul 8 lbh dah g dah.. pastu p cuci kete yang dah laamaaaa tak dibasuhhhh.. cian my myvi... hehe..

tghari sket pon bertolak la ke port klang... my hometown.. tak jauh pon kira2 dalam sejam da sampai.. ade beberapa to do list nak buat weekend ni.. antaranya, tempah jahit baju kurung 4 pasang kat kak nor butik dewi.. kat plaza MPK nun.. setakat ni akak ni yg aku puas ati kalo jahit. sbb kalo nak alter dia buat cepat. tapi tak sangka lak kali ni lmbat siap sbb dia kate dh byk org tempah.. adoii... nasib anta cepat sbb bln 7 dia dah tak terima.. huuuhh...
Otw ke Klang (buat muka blur)
Ngetest contoh baju kurung
pastu g Mydin sat tak sangka sempat gak sambar 3 baju utk auni.. murah je wehh.. but cutee...

Cute tak? he he
Haa yang spender dia tu beli kat Tesco bukit tinggi.. eh byk plak tempat singgahan ek.. susah sgt nak cari suar kecik baby.. da jumpe hamek jer..

then tetiba terpikir nk buat baju auni.. so hari keesokkannya kuar balik Klang cari kain 2 meter then g anta semula utk ditempah.. masa ni bwk parents skali.. jalan2... pastu terus lunch kat Restoran Malaysia, Taman Bayu Perdana Klang. restoran orang Kelantan.. lauk nye bleh tahan banyak..  BELUT masak lemak pon adaa okey!! tokojut den. ketam daging ikan sotonog tu kira biasa la kn.. huuu... tp best.. harga pon berpatutan..

sampai je umah mak, ajak adik kuar balik g port klang nak potong rambut.. dah rimas dah asik gugur, dengan  auni salu tarik rambut.. so zaassss... potong pendek terus.. dah lama sebenarnye nak potong, masa abg ade tapi tak terpotong... ni ada masa terus g dan setel la satu perkara lagi.. syukurr...

petangnye kul 630 balik semula ke saranggg... huuu malas je nak berkemas, tp kene la jugek sbb nk keje dah kan isnin.. before sampai umah p beli lagi susu auni buat stok.. sbb kat pasaraya 99 da naik harga... so baik beli lebih sket mana tau nanti kat as-salam ni naik jugek. kn?
Hamek sekali beli 4 kotak

Saturday, June 18, 2011

Cool Beans

Cool beans fella..

got that from mamat london satu shift..

abang dia cikgu sekolah bagitau budak2 sekoloah tempat dia ajor tuh..guna "cool beans"..

bagi menunjukan sesuatu yang cool...hahaha..

Friday, June 17, 2011

Nora Elena Last Episode

Akhirnya, tamatlah sudah drama kesukaan hubby ku.. kalau tak hari2 call dari Labuan tanya.. ce citer ce citer..
hahaha... takdelaa sampai camtu skali.. tapi dia mmg sangat sukkkaa tengok drama-drama melayu nih. kalah i tau.. hihi.. tapi memang best pon cite tuh.. maklumlah dari Novel.. dulu zaman sekolah rajin gak baca novel.. tapi skang bile start keje ni dah tak baca langsung.. even dah kurang membaca! aishh... mane nak bertambah ilmu kan. ape nak buat, membaca bukan amalan..

so aku pecaya ramai wanita-wanita, adik adik kakak mak ibu nenek orang sukka tengok si Seth Tan tuh.. aaron aziz.. dengan wajahnya yang tenang, sopan, layan isteri dengan lemah lembut.. pandangan mata yang redup.. sape yang tak cair nyahh.. ahaha.. concentrate abisla tercongok depan tv.. nasib baik Auni behave time tuh.. mane tak nye dah bagi rasuah.. tak caya tengok la gambar kat bawah ni.. he he

Cuba belajar makan sendiri


Abis dan telangkup
Kutip roti atas lantai dan cuba untuk makan semula.. aishhh 

Lega dapat tengok Nora dengan aman.. hahahah... padahal dia dah ngantuk gile dah time nih.. abis jecite tuh dia nak susu.. bagi pastu tak lama tido sendiri sebab dah ngantuk sangat2.. mamanye tak layan sebab khusyuk sangat tengok tv.. sorry ye sayang mama.. sesekali jer bukan sokmo pon. hehe.. kalau ayah ada pon sama tak layan auni jugek. hihihih...

Yang penting, Nora Elena bleh accept balik Seth.. tapi masa iyvonne nak campak anak seth dari tingkap tuh memang suspens gile aa.. menjerit gak la tengok. tapi rupa-rupanyaaaa anak patunggg.... dia dah letak baby tuh kat orang suruhan dia jagakan. nak gugur jantung Seth gamaknya sampai teduduk.. ish2.. memang sah gila. tapi sian kat Amir, sape nak kat dia plak? Nilawati ke? hehehe... ntah2 ade Nora Elena 2.. sambutan hangat kan kan.. Apepon, Happy Ending Story.. i loiikee... ngeee :D




Tuesday, June 14, 2011

Pasar Tani Putrajaya

Harini dengan esok kene p ngajar kat MITI Jalan Duta nun.. so pepagi da gerak.. alhamdulillah tak la jem sangat. Peserta kursus tak ramai pon, tapi penat nye boleh tahan. Sbb peserta sangat aktif.. which is very good but quite exhausted.. fuhh.. banyak gile soalan. esok ada lagi sehari, harap takde la byk sgt soalan. takut tak terjawab jer. hehe..

So tu hal keje, takmo ah cite kat sini.. nak cite pasal aktiviti selain waktu keje laa. kan kan.. so lepas je sampai umah, ajak le adik bawak sekali my daughter pegi Pasar Tani Putrajaya kat Presint 2 nun.. Dekat je dgn opis.. tapi tak best g sorang2.. sanggup balik umah patah balik amek adik g sane.. ehehe.. so shopping utk dinner ini malam.. beli Nasik Beriani, wafer, benderam, air Ice Blended Cappucino, Roti pelbagai perisa dannnnnn mainan Auni! Dia sangat excited masa kat kedai menan tuh.. so memang antara tujuan nak p cari mainan munyik2 utk dia.. sbb babies kan sgt tertarik dgn music and lights! so here are some picca of auni with her new toy.. teruja gitu..



Abis sume ditekannnye.. tapi tak lama.. pastu boring.. 

Monday, June 13, 2011

Another milestone achieved

Auni dah pun masuk 8 bulan baru-baru ni.. skang ni dah start merangkak sket2.. memanjat berdiri usah kira la kan.. bila kaki tangan dah kuat, asik nak berpaut bangun berdiri.. tak padan dengan kecik.. ni pun duk nempel nak main laptop jugek. aishh,... tp takpe kecik lg cakap pon bukan paham.. hehehe..

Rambut comot lepas mandi tak sempat sikat.
Cara -cara berdiri cara short cut. huh...

Sunday, June 12, 2011

Di suatu petang Sabtu..

Hari ni petang kul 6 baru keluar rumah... kalau tak seharian duk umah..tengok auni pon macam dah serabut je duk umah.. bg la jalan2 sket kasik cuci mata dia.. terutama her babysitter also la.. sian jaga dr pg ke petang on weekdays.. kite bg reward sket bak kata en magsob kan.. kami ni pon tak sabar-sabar tunggu ayah auni balik nak tunggu ape next reward yang akan kami dapat.. jeng jeng jengg... hehehe...

ok back to topic.. kul 6 baru gerak dari rumah sbb tunggu dak kecik tuh bangun. kang kalo tak ngamuk kalo da time tido.. tp before ke Tesco tuh, kami g amek laci perabot auni yg pecah kat Kedai Perabot Naza Seksyen 7, Bangi. Kedai dia kat sebelah Restoran Belauk.. Nape kami beli kat kedai Naza nih? sbb setelah mensurvey beberapa kedai area Kajang n Bangi, rasanye kedai ni la paaalinggg murahhh... cool je tukang jual tuh.. perabot dia mmg byk la.. cuma bab penghantaran tu lambat sket la.. tp iols tak kisah pon.. sbb bkn urgent sgt. kalo urgent tak kisah dah harga brapa angkat je kan...

then lepas amek laci tuh, terus g Tesco Kajang. wah memang saat yg ditunggu oleh si kecik. Kali ni tak bawak stroller. Buh je dia dlm troli. Beli la barang rumah ape2 yang patut... sampai maghrib gak kat situ.. mata auni sampai dah merah2 tahan ngntuk.. tapi kalau masa jalan mmg sangat baiikk ok.. senyap je.. senyum2 hepi.. sampai cashier pon tegur dia muka ngantuk.. tp dia tahan... tahannn... sampai je kat kete terus mengesel2 nak tido.. macam kucing! haaa... mmg best la shopping nih! terapi yang sangat berkesan utk wanita seperti saya. hehe..

So, tu la aktiviti hari sabtu saya, auni and my younger sister... nak jalan jejauh tak berani, hubby takde kan.. tunggu dia balik baru la leh.. ok sampai sini dulu.. nanti sambung lg insyallah.. daa...

Saturday, June 11, 2011

Ke Klinik Lagi..

Hari ni g Poliklinik Annur dekat Jalan Diplomatik Putrajaya.. Auni selseme dgn batuk.. dah 2 malam tido dia tak lena.. tgh2 mlm asik merengek2.. nak tido menepek.. so time dia tak sehat ni, tak letak la tido dalam cot dia.. tido sebelah.. ayahnye pon takde kan.. hmm.. baru seminggu ayahnye outstation, tapi rasa dah lama la daa...

ok pastu sampai2 je terus register, ramai la jugak patient.. majoriti sume baby.. musim tak sehat agaknye. ade la 2,3 parents kat situ. tp yang pelik nye tak sampai 5 min nama auni naik. eh dua tiga kali gak tgk kat tv tuh  betul ke nama auni. sbb ade parent kat situ pon pelik tgk kitorg da bangun nak p bilik doc padahal baru je sampai.. rezeki agaknye, hehe.. lgpun family kami ni dah biasa dgn doc situ, mcm regular customer la kan..  before kuar klinik, sempat gak sambar free sample susu friso dr klinik an-nur nih.. isi borang then dapat la susu,5 pieces wash cloth seperti gambar di bawah.. syok kan? ngeeee

Susu Friso

cek mcm biasa, doc kate auni tak demam, just selsema dgn batuk. then doc suh timbang, 7.2kg jek.. dah 2x dia tak sehat.. berat tak naik2. cian anak mama.. time nak balik tuh singgah PHD beli pizza regular.. betul2 depan klinik nih.. yang bestnye buy 1 free 1 tuh.. rm22 dapat 2 regular pizza! yippii... best2.. promo la kut sbb baru lg kan pizza hut delivery nih.. sambil2 tunggu auni sempat lagi membaca.. ecehhh kununnnn.... hahak

Thursday, June 9, 2011

Almari Baru Auni

Yeahhh akhirnya sampai jugek almari auni yang telah ditempah kira-kira 3 minggu lepas.. masa order tuh katanye paling lambat 1 minggu.. tp tup2 tak muncul2.. takpe la kan asalkan sampai.. asalnya derang nak anta masa 8hb.. hari Rabu, tp tunggu punya tunggu tak sampai.. esoknya apa lagi calling2 la tanye kenapa tak hantar.. derang kate dah sampai umah tapi bile ketuk2 takde org jawab. call pun tak berangkat. ehhhh aku pun buat muka pelik bin hairan. sebabnya aku tunggu derang sampai kul 11 mlm tak samapai.. aku dah agak derang ni salah rumah. sbb area rumah aku ni ade 2 jenis apartment.. plak tuh dua2 ada blok B. selalunya orang akan pegi blok yg lg satu tuh sbb blok aku ni terkebelakang sket.. adeh.. ni ha almari yang dinanti2 sekian lamaa...


Pelik tengok kartun Tom n Jerry

auni excited tgk almari baru dia.. sibuk nk join orang cek almari.. tp yang tak bestnye laci bawah rosak.. kayu pecah sket. kene laa amek lacci lain.. kene g kedai dia plak sbb stok tuh mmg dah sedia ada kat kedai. dah la lambat dapat, rosak plak tuh. aku bleh senyum jela.. sbb bkn derang yg pecahkan mende tuh.. mmg dari kilang, cuma yg patutnye derang cek dulu baru anta ke customer. kan? hmm bile la nak p amek.. tengok la kalo terlalu kat area bangi tuh. nasib tak jauh mane.. :/

Saturday, June 4, 2011

Kenduri Kahwin

Hari ni.. attend kawan sekolah rendah dolu2 kawen kat pekan kandang, melaka.. pegi berdua dgn ella jew.. sbb yg lain tak dapat nak join.. hmmm tak brape best.. pastu auni tak bawak sbb agak jauh and dia pon tak berapa nak sehat..

actually dah decide pon nak letak kat umah mak long auni kat bangi jew.. dekat.. dgn misah skali.. and mak long auni setuju.. sonok la dapat memain dengan auni buas tak reti duk diam tuh..  nasib baik jadi gud girl masa kat sane.. kalo tak risau gak nk tinggal kan dia.. tapi mmg tak risau sgt pon sbb dia sgt friendly dgn org lain.. tak takot org langsung.. tak kisah pon sape nk amek.. sng gk bab tuh tp bahaya kalo sampai ke besar mcm tuh.. silap2 org bagi cokelat slumber je dia foloo... aihh jauh menyimpang cite aku niee

sambung cite melaka plak. kul 1030 gerak dr bangi.. tup2 sebelum nilai dah JEM GILE.. adeeehhhh tension btl.. dah la panas... dgn ekon kete yg tak berape nak sejuk tuh... Jem sampai la nk masuk seremban.. pastu sambung blk jem nk masuk ke tol ayer keroh... aduilaaa mmg sabarrr je la spjg perjalanan tuh.. bygkanlan nak ke Kandang tuh kul 230 baru sampai.. ampehh betullll... takpe sabo2..

Amek dari jauh jer..

Suzaila dan Pengantin (Azie)
Pengantin dan aku.. Pucat jek..

dah jumpe pengantin lepak2 jap sampai kul 4. pastu gerak la takmo lmbt sgt kang jem lg skali plak.. alhamdulillah tak jem.. 2 jam da sampai umah.. pastu amek auni and cikde auni kat umah akak kat bangi tuh.. mlm baru blk umah semula.. seharian bejalan.. mmg sgt letihh la ambo.. saat lg nk titun plak.. esok ade lg kenduri kawen nk attend ni..

Untuk bakal pengantin diucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU... semoga sentiasa tabah menghadapi alam rumahtangga yg mcm2 rasa ada... manis masam masin pahitt... pandai2la jalankan tanggungjawab memasing yerr.r... byeeee..

Friday, June 3, 2011

Tiba tiba

Tiba tiba aku rasa nak berblog semula macam masa dulu2 kala... masa cintan cintun.. huhuhuh... pada en magsob.. meh la kite berblog semula.. tp tak share la kali ni sbb dah share pon segala2 nye. biar blog ni asing plak ek. ehehehe...

Ni ada gambar sket last time kat LCCT. Muka sedey tu.. cover je kan kan kan.. heheheh.. Mama pon sedey gak.. ni ada gambo dia sket2..

Muka cover tak sedeh.. haha
Auni plak nampak cam sedehh.. huuu
hu... nampak cover kan kan.. hahahah... rilek la bang.. lg 40 hari jeww... erkk. ? huk3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...